IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкриха кой е изнесъл записите на телефонните разговори между Борисов и Танов

Полиграфско изследване е установило съпричастност на двама души, разследването продължава

11:55 | 21.02.11 г. 7
Разкриха кой е изнесъл записите на телефонните разговори между Борисов и Танов

Къртицата, изнесла записите на телефонните разговори между шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов, премиера и две депутатки от ГЕРБ, е разкрита. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на кръглата маса за законодателни промени при използването на СРС-та в Народното събрание, съобщи bTV.

Чрез полиграфско изследване в петък е установено, че един служител на ДАНС и един служител на МВР-Добрич, който е проявил немарливост, са съпричастни към изнасянето на информацията.

„Когато говорим за евентуална възможност за изтичане на информация, винаги опираме до човешкия фактор - тук опираме до лоялност”, заяви Цветанов. Той допълни, че трябва да се оставя визуален образ на лицето, което използва съответния акаунт на работното място, където се реализира подслушването.

Очаква се и други служители да минат през полиграфско изследване.

Междувременно министърът на правосъдието Маргарита Попова, заяви, че за ефективна работа по използването и прилагането на специални разузнавателни средства (СРС) има нужда от ясно регламентиран съдебен контрол. Тя допълни, че засега съдебният контрол е само първоначален, но не е регламентиран последващият - когато има събрана информация извън наказателните производства. Според Попова не е необходим друг държавен орган, който да контролира тази дейност. „От съдебния контрол по-добро няма“, добави правосъдният министър.

В министерството смятат, че искащият прилагане на специални разузнавателни средства трябва да направи мотивирана защита, че няма друг начин за събиране на информацията. „Трябва детайлно да се разработи използването на СРС по проблемите на националната сигурност. В момента тази тема е бяло поле в закона“, констатира Попова.

Форумът се организира по инициатива на парламентарната подкомисия за контропол на СРС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
Pitashtia
преди 13 години
И? Кое е по-важното в случая? Дали това, че някой е изнесъл СРС-то или , че премиерът е корумпиран? Защото ако записа бе манипулиран и в оригинала няма нищо осъдително, просто Бойко щеше да пусне оригиналът. В случая не е интересно кой, как и защо е изнесъл този запис. Нали в това е смисълът да има многопартийна система-да си вадят едни други кирливите ризи и възможността това да се случи да възпира от золуми. Защото без прозрачност и взаимен контрол, без конкуренция просто в политиката и в живота не може да има морал. Та истинският въпрос е : Корумпиран ли е премиерът и ако -Да, защо не си подаде оставката както е прието в цивилизованите страни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
Спящият бик
преди 13 години
"...проявил немарливост..."!? Някой вярва ли още на такива работи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 0
global_dj
преди 13 години
Трудно е на *** народ да се обясни, че разговорите са автентични, но има голяма разлика между това, което е пуснато в обществото, и истинските разговори! 12 учени досега казват, че гласовете са истински, но самите откъси са манипулирани по един или друг начин - в случая с 6 технически способа! 100 пъти ви го казаха по новини, и къде ли не щеш! Никой не е казал, че гласовете не са примерно на Борисов, Танов, Дянков... но защо не се пуснаха целите разговори, където се разбира, че насоката на диалога върви в друга насока! Отговорът е ясен - долни комунистически игрички, плачат та се късат за власт и милиони! Спряха им кранчетата! Ама някои хора късно го разбраха, 20 години са минали, и пак не се сещат "ама защо така стана?!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
graki
преди 13 години
Еии, то червеното скодоумие цена няма. Знаели го всички, кои сте това вие - еми ние отсреща пък казваме, че бяхме открай до край сигурни, че всичко си беше жалко ченгеджииско упражнение на другарите от ДС и ДАНС. И по отношение на засиленото червено присъствие тук /явно само вие имате честно изкарани пари, които да въртите, я по борси я където и да е/ бях адски прав преди четири години, като поставих огромния надпис и прид ресторанта и пред хотела ми "Забранено за комунисти, минали и настоящи!" - оборота от тогава ми е на макс и така ще бъде много дълги години - нормалните хора не са червени и никога няма да бъдат - а за щастие повечето в тая държава, напук на всичко си останаха нормални.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
madcow
преди 13 години
Полиграфът НЕ мери лъжа, а мери НЕРВНОСТ! Той се ползва за психологическа борба срещу заподозрените, за да си признаят, а не за определяне на истината. Това е причината да не се приема за доказателство в съда.А че бяха истински го знаехме много отдавна, само че още няма последствия нито за Борисов, нито за Цветанов, нито за депутатите от ГЕРБ ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 7
SoKoLoV
преди 13 години
аве Гари ти *** ли си... или...Точно тези да а не целият разговор...ужас от такива *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 5
Гари
преди 13 години
Тоя тъпчо пак се издаде без да иска. Намерили кой е изнесъл тия определени разговори, следователно тези разговори наистина си ги има и не са монтаж както твърдеше досега. Не че някой му вярваше де.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още