IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичните общински болници получили 10 млн. лв. през последните четири години

Специализираният общински приватизационен фонд ще отпусне 300 хил. лв. за първото ин-витро общинско отделение

11:47 | 18.02.11 г.
Столичните общински болници получили 10 млн. лв. през последните четири години

През последните четири години Столичната община е осигурила над 10 млн. лв. за ремонти и оборудване на общинските болници, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

„Много е важно да се инвестира в дейностите долекуване и превенция, както и в хосписите, където се полагат грижи за възрастни хора“, посочи столичният кмет.

Фандъкова допълни, че в момента се извършват процедурите по избирането на изпълнител на ремонтните работи в Първа АГ-болница. Тя посочи, че е поела ангажимент да се гарантира съществуването на единственото ин-витро общинско отделение в Първа АГ-болница, за чието оборудване от Специализирания общински приватизационен фонд са поискани над 300 хиляди лева.

За тази година са заложени пари за ремонти в Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация - Панчарево, както и за разширение на общинския хоспис, който се намира в една от бившите поликлиники в комплекс "Младост".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още