IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сашо Дончев е новият председател на Българската стопанска камара

Досегашният председател Божидар Данев ще продължи да управлява административния екип на организацията и да координира взаимоотношенията й

15:00 | 15.02.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>Сашо Дончев. Снимка: Овергаз</p>

Сашо Дончев. Снимка: Овергаз

На днешното си заседание Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) избра за свой председател президента на Овергаз инк АД Сашо Дончев.

Досегашният председател на УС на БСК Божидар Данев бе избран за изпълнителен председател, се посочва в прессъобщение на стопанската камара.

Решението е провокирано от необходимостта за привеждане на организационната структура на БСК в съответствие с добрите европейски практики.

Целта е административното управление на камарата да се отдели от дейността по определяне на политиките на организациите, която става изцяло функция на Управителния съвет.

Божидар Данев, който председателства БСК повече от 17 години, ще продължи да управлява административния екип на организацията и да координира взаимоотношенията й с държавните институции, социалните партньори, неправителствения сектор и др.

Новият председател на Управителния съвет на камарата Сашо Дончев ще ръководи работата на УС, който съгласно устава на БСК приема планове и програми за дейността на камарата, организира изпълнението на решенията на Общото събрание и отчита своята дейност пред него.

Божидар Данев постъпва на работа в предшественика на БСК - Българската индустриална стопанска асоциация (БИСА), още през 1980, като през 1993 е избран за председател на БСК. В периода 1991-1997 работи и като управител на Софийска фондова борса.

Данев е член на УС на Българската академия на науките и зам.-председател на настоятелството на Нов български университет.

От 1995 досега е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Интерлийз АД. Член е също на Съвета на директорите на Солвей Соди АД, Индустриален холдинг България, ПОК Доверие и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:22 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Не знам каква е националноста на тоя съвременен "герой" и "бизнесмен" явяващ се доставчик на държавата от руска държавна фирма и не знам какво стана с обещанията , че посредниците които балонизират цените на газа ще бъдат изритани и няма да са милионери благодарение дрането на крайните клиенти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
GRio
преди 13 години
Мнението ти освен неетично е и несподелено :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
varna
преди 13 години
Овергаз българска компания ли е, или руска. Сашо Дончев българин ли е, или руснак.Въпросите ми са риторични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
lyusien
преди 13 години
Не е върхът на сладоледа но е много много по добър от предишния Интересното е дали е оставил онзи предишния на работа в Б С К за кратко или за дълго Надявам се че е за кратко Просто да му предаде документацията Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още