IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Иван Костов: ГЕРБ няма да изкарат мандата, ако не сменят Цветанов

Вътрешният министър губи борбата с престъпността, категоричен е тъмносиният лидер

11:26 | 10.02.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Иван Костов: ГЕРБ няма да изкарат мандата, ако не сменят Цветанов

СДС и ДСБ искат правителството на ГЕРБ да изкара мандата си докрай и да възстанови доверието в себе си. Това каза съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов.

Той обаче беше категоричен, че това няма как да се случи, ако вътрешният министър Цветан Цветанов остане на поста си.

“Цветанов е некомпетентен и губи битката с престъпността и корупцията. Той се провали шумно, като прояви политически произвол”, заяви Костов пред bTV.

Лидерът на ДСБ препоръча на министър-председателя Бойко Борисов да прояви лидерски умения и “да намери решение на тази сложна ситуация” възможно най-скоро.

“Аз направих драматични смени на министри и така изкарах мандата, а страната отиде на релсите на членството в Европейския съюз и НАТО”, допълни Костов.

Като причина Синята коалиция да не подкрепи гласувания преди седмици вот на доверие за правителството Костов изтъкна неизпълнението на антикризисната програма от страна на ГЕРБ.

“Подкрепя се политика, а не отделни персони. Ние сме длъжни да бием камбаната, а Бойко Борисов трябва да знае, че сега тя бие за ГЕРБ”, подчерта лидерът на ДСБ.

По повод избухналия тази сутрин взрив пред редакцията на вестник “Галерия” десният лидер заяви, че инцидентът ще накара “онези, които атакуват кабинета” да се чувстват доволни. Еврокомисарите, които пристигат днес на посещение у нас, ще си помислят: “В тази страна не се противодейства на престъпността”, коментира още Костов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
IMRO
преди 13 години
Понеже Костов е изключително заинтересован това правителство да си завърши мандата. И той като Патрашкова говори приказки от Хиляда и една нощ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
milenkk
преди 13 години
точно днес като пристигат еврокомисари са си взривили офиса тъпите *** :)))))за да си помислят: В тази страна не се противодейства на престъпността, коментира Костов. само глупости с тоя вестник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още