IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха българо-руски консорциум за прединвестиционно проучване за „Южен поток"

След приключване на прединвестиционното проучване ще бъде взето окончателното инвестиционно решение за строителството на газопровода

15:00 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Избраха българо-руски консорциум за прединвестиционно проучване за „Южен поток"

Избран е изпълнител на технико-икономическото (прединвестиционно) проучване за строителството на газопровода „Южен поток“ на българска територия и това е консорциум от българската фирма „Газтек БГ“ и руската „Южниигипрогаз“. Това се казва в съобщение на руския газов гигант Газпром.

Оттам уточняват, че изборът е в рамките на изпълнението на клаузи от споразумението между „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) и Газпром за строителството на газопровода. Победителят в конкурса е избран от тръжна комисия, съставена от представители на Газпром и БЕХ.

В началото на ноември 2010 г. „Български енергиен холдинг” ЕАД и ОАО „Газпром” обявиха процедурата за избор на изпълнител на прединвестиционното проучване за българския участък от проекта за газопровода „Южен поток”. Окончателното инвестиционно решение за строителството на „Южен поток“ ще бъде взето след изготвяне на прединвестиционното проучване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още