IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: Необходими са спешни действия заради протестите на гръцките фермери

Според земеделския министър тазгодишните блокади няма да достигнат мащабите на акциите от миналата година

09:51 | 08.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Гръцки фермери протестират в Серес. Снимка: БТА</p>

Гръцки фермери протестират в Серес. Снимка: БТА

Необходими са спешни действия заради поредните протести на гръцки фермери, трябва да бъде изпратена нота както до южната ни съседка, така и до Еврокомисията. Това заяви пред БТВ земеделският министър Мирослав Найденов.

Той припомни, че за поредна година недоволните гръцки земеделски производители блокират границата с България и затрудняват движението. Искаме и Еврокомисията да стартира процедура за това, че Гърция нарушава европейския принцип на свободно движение, допълни Найденов. Според него тазгодишните блокади няма да достигнат мащабите на акциите от миналата година, когато загубите за българския бизнес достигнаха милиони евро.

Той съобщи още, че започват проверки дали пилешкото месо в българските магазини е инжектирано с разтвори, които увеличават теглото и обема му. В проверките ще участват и браншовите организации на птицевъдите.

„В момента това, което се продава като пилешко, е месото и още нещо“, каза министърът. Той заяви, че разтворите са безвредни, но като ветеринар той не ги препоръчва, защото потребителите си дават парите за пилешкото, а не за тези добавки плюс лед в разфасовките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още