IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Румен Овчаров: Проектът АЕЦ Белене ще бъде реализиран

Няма нито един проект, който да се сравнява с АЕЦ Белене както по цена, така и по икономическа ефективност, смята бившият енергиен министър

17:14 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Румен Овчаров: Проектът АЕЦ Белене ще бъде реализиран

Проектът АЕЦ Белене ще бъде реализиран. Това прогнозира днес при посещението си в Плевен депутатът от Коалиция за България и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров, цитиран от БТА.

Според него този проект е „най-добрият не само в България, но и в цяла Европа“. „Няма нито един проект, който да се сравнява с АЕЦ Белене както по цена, така и по икономическа ефективност“, заяви още Овчаров.

По думите му България в условията на криза е трябвало да стимулира големите чужди инвеститори да продължат да влагат парите си в страната, а проектът АЕЦ Белене е „чудесен за това". Румен Овчаров коментира в тази връзка, че „българската държава трябваше да направи няколко съвсем дребни действия, за да могат 1-2 милиарда лева да влязат в българската икономика".

Бившият енергиен министър изтъква още, че създаването на 5-6 хиляди работни места на площадката на АЕЦ Белене и 40-50 хиляди работни места в обслужващата сфера около обекта е щяло да стимулира като цяло развитието на икономиката на страната.

Обаче на практика втора година не се прави нищо на площадката на втората атомна централа, допълва Овчаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още