IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДДС ставката за туризма от 9% влиза в сила от април

Парламентът прие окончателно промените в Закона за данъка върху добавената стойност

17:28 | 26.01.11 г.
ДДС ставката за туризма от 9% влиза в сила от април

Ставката от 9% ДДС за туризма ще влезе в сила от месец април, реши парламентът с окончателното гласуване на промените в Закона за данъка върху добавената стойност, съобщи БНР.

В началото на декември миналата година от туристическия бранш поискаха ставката от 9% ДДС в туризма да влезе в сила от 1 октомври 2011 година, а не от 1 април 2011 г. Тогава представители на туристически и туроператорски организации поискаха среща с премиера Бойко Борисов с мотива, че ако разполагат с желаната отсрочка ще „запазят“ летния туристически сезон през 2011 г., тъй като много от договорите за него вече са сключени.

Други промени в Закона за данъка върху добавената стойност, които бяха приети днес, задължават бензиностанциите да предоставят данни на Националната агенция по приходите (НАП) за наличните количества горива в техните резервоари. Според управляващото мнозинство с това решение ще се намали драстично делът на сивата икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още