IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Записите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов са унищожени

Заради това те не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с Дянков, Горанов и Бойко Борисов

14:42 | 20.01.11 г.
Записите на директора на агенция "Митници" Ваньо Танов са унищожени

Записите на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление, съобщава БТА, като цитира свои източници от Съдебната палата.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев, съобщава Dnes.bg.

Прокуратурата твърди, че продължавала да разпитва хора от ДОТИ, за да се разбере в кой момент евентуално е станал презаписът на СРС-тата, преди те да бъдат унищожени и дали има такъв.

БТА твърди още, че вчерашната експертиза не е извършена от експерти на прокуратурата, а от МВР. Именно в нея се твърдеше, че записите на подслушани разговори на шефа на агенция "Митници" с хора от властта са манипулирани.

Експертите по криминалистика и криминология към МВР са открили, че във фоновия шум и на трите изследвани звукозаписа присъства служебен компютърен звуков сигнал.

В началото и в края на трите изследвани записа имало записан звук, наподобяващ пращене от работа със звукозаписващото устройство или докосване на микрофон. В заключението на експертите се отбелязва, че предоставените за изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена допълнителна манипулация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още