IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайчо Трайков: Скоро даваме държавна гаранция за газопровода "Набуко"

Министърът поиска подкрепата на парламента за продължаване на реализацията на големите енергийни проекти

11:34 | 20.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Трайчо Трайков: Скоро даваме държавна гаранция за газопровода "Набуко"

България подкрепя реализирането на газопровода "Набуко" и за целта ще бъде дадена държавна гаранция на Българския енергиен холдинг (БЕХ), който пряко участва в проекта от българска страна. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в изказването си в рамките на дебата по вота на доверие за цялостна политика на правителството.

„Бих искал България да не е зависима от един източник на енергия“, каза Трайков. Той се обърна към народните представители с призива: „Бих искал вашата подкрепа за продължаване на реализацията на големите енергийни проекти, ако те бъдат уговорени по изгоден за България начин“.

Трайков съобщи още, че намеренията на правителството са до средата на годината да е приключила приватизацията на „Булгартабак“. Първоначалните намерения бяха това да стане до края на миналата година, а след срокът се удължи до пролетта на тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още