IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратиха концесията за добив на минерална вода от находище „Долна баня“

Причината е установено неизпълнение на основни задължения на концесионера

12:59 | 19.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Прекратиха концесията за добив на минерална вода от находище „Долна баня“

Министерският съвет прекратява концесионния договор от 26 февруари 2004 г. за добив на минерална вода от находище "Долна баня", сключен с концесионера "Агрокомерс" АД, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Причината е установено неизпълнение на основни задължения на концесионера.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е упълномощена да уведоми дружеството и да предприеме действия за прекратяване на концесионния договор, в т.ч. - приемане на обекта на концесията, осигуряване на неговото управление в съответствие с действащото законодателство и търсене по съдебен ред на дължими от концесионера плащания.

В началото на миналата година беше публикуван доклад с резултатите от контролни проверки на Министерство на околната среда и водите на сключените концесионни договори за добив на минерални води.

По време на проверките е установено, че „Агрокомерс” не превежда на община Долна баня съответната част от годишното концесионно плащане от 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още