IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министри: Парламентът ще даде вот на доверие на правителството

Като цяло кабинетът смята, че вотът на доверие е добър ход

11:56 | 19.01.11 г. 2
Министри: Парламентът ще даде вот на доверие на правителството

Министрите от кабинета смятат, че парламентът ще даде вот на доверие на правителството, съобщи БТА.

Това е добър и силен ход казаха министърът на правосъдието Маргарита Попова и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов преди заседанието на кабинета.

„Започнахме реформи, които разместват статуквото и с този вот на доверие показваме, че искаме да доведем реформите докрай“, каза министър Игнатов.

„Искането на вот на доверие би могло да бъде най-малко оздравителен ход“, каза министърът на културата Вежди Рашидов. Според него с този ход правителството поема риск, но рискът си струва.

„Винаги има риск, но смятаме, че правителството ще успее в този вот. Мисля, че след вота ще се работи по-спокойно“, каза министърът на спорта Свилен Нейков.

„Проблемът с националната сигурност не е от моята компетенция, но мисля, че трябва да се помисли в тази посока“, посочи министърът на транспорта Александър Цветков. Министърът заяви, както и останалите си колеги, че вотът на доверие е добър ход.

„Има проблем със сигурността в държавата и сега е моментът да се вземат мерки“, каза Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството.

„Този вот на доверие не е само за да покажем на българите, че ще строим магистрали, ще правим пречиствателни станции, ще усвояваме еврофондове и ще пазим макроикономическата стабилност. Той е, за да кажем съвсем конкретно какво ще свършим и в сферата на сигурността“, уверен е Плевнелиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
jamiemirror
преди 13 години
И какво сте свършили в сферата на сигурността бре, Плевналиев?Огромен бюджет за СРС, престъпниците се кандидатират обаче за народни представители и законът не ги лови :) Пука му на българина за макроикономическата стабилност (която е химера точно за България), хората пак бяха обрани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 13 години
Абсолютно никакъв риск от гледна точка на числата.Единствено ще се официализира коалицията Герб -Атака!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още