IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американски гигант в селското стопанство засилва позициите си у нас

Компанията CHS е придобила Agri Point, залагайки на потенциала в агросектора на Централна и Източна Европа

09:38 | 19.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Американски гигант в селското стопанство засилва позициите си у нас

Американската компания CHS Inc., която е една от най-големите в сектора на селското стопанство в света, е предприела мерки по засилване на позициите си в България, Румъния, Унгария и Сърбия, съобщава Bloomberg.

Това става с придобиването на компанията Agri Point от кипърските й собственици East Point Joldings Limited. Тази сделка е част от кампанията за експанзия на CHS в производството на зърнени култури по света.

Плановете на CHS са чрез сделката да бъде постигнато увеличаване на добива на пшеница, царевица и ечемик с около 1,5-2 млн. метрични тона годишно.

„Придобиването на Agri Point ще позволи на CHS да засили глобалното си присъствие в зони с висок потенциал за растеж като Румъния, България, Унгария и Сърбия“, е заявил генералният мениджър на компанията за Европа Клаудио Скароца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
harvi
преди 13 години
Това означава неконтролируеми количества и видове ГМО по нашите земи, замърсяване и унищожаване на природата. Когато не ги пускат през вратата, влизат през прозореца! Препоръчвам филма Food, Inc.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Lamer777
преди 13 години
Лошо ! Много лошо ! В края на миналата година Carl Casale - бившият финансов директор на Монсанто стана президент на CHS Inc.В никакъв случай не трябва да им се разрешава да стъпват на българска земя !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още