IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мини Марица изток” ЕАД предвижда 88 млн. лв. инвестиции през 2011 г.

Приоритет в инвестициите ще бъде изграждането на претоварен пункт по направление гара „Трояново 1” – ТЕЦ 1 за обезпечаване доставките на въглища към новата ТЕЦ „AES – Гълъбово"

17:13 | 14.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
„Мини Марица изток” ЕАД предвижда 88 млн. лв. инвестиции през 2011 г.

„Мини Марица изток” ЕАД определи рамката на инвестиционната си програма за настоящата година в размер на 88,2 млн. лв., съобщиха от дружеството. Програмата е свързана с осигуряване на нормално развитие на минните работи при добив на 27,25 млн. тона въглища и разкривни работи в размер на 94,9 млн. куб. метра земна маса. 

Приоритет в инвестициите на най-голямата компания за открит въгледобив у нас ще бъде изграждането на претоварен пункт по направление гара „Трояново 1” – ТЕЦ 1 за обезпечаване доставките на въглища към новата електрическа централа „AES – Гълъбово”.

Друго водещо направление в инвестиционната програма за 2011 г. е рехабилитацията на тежкото минно оборудване. Основна цел на финансирането е подобряване на неговото техническо състояние, за да бъде готово и адекватно за увеличената производствена програма на дружеството.

От особено значение ще бъде и реконструкцията и рехабилитацията на две подстанции в рудник „Трояново 3”, което ще обезпечи захранването с електроенергия, необходима за напредване на минните работи и сигурността на доставките за консуматорите.

Тъй като теренът, от който се добиват източномаришките въглища, е изключително сложен от инженерно-геоложка гледна точка, компанията е взела мерки и са предвидени финансови средства за осигуряване на необходимата устойчивост на бордовете и насипищата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още