IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Не подслушвам, нямам право!

Премиерът увери, че се подслушват само длъжностни лица, не и обикновени граждани

20:50 | 11.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Бойко Борисов: Не подслушвам, нямам право!

Премиерът Борисов не подслушва – няма нито тези права, нито възможности. Прокуратурата го прави – чрез искане и задължително с подпис на съдия. 

Това каза днес Бойко Борисов по повод скандалите с изнесените подслушани разговори на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов, предаде Dnes.bg.

Преди ден от РЗС разпространиха стенограми на разговори между Танов и депутатите от ГЕРБ Менда Стоянова и Искра Фидосова.

„Без съдийско разрешение и прокурорска заповед абсолютно по никого не се работи“, увери Борисов.

Когато дойде сигнал, че има корупционна практика, има два варианта – да прикрием дадения човек, което никога не съм правил и няма да направя, или веднага прокурор да образува производство и да го наблюдава, посочи Борисов.

Ако съм казал, че всеки може да бъде подслушван, то това се отнася само до длъжностни лица, а не за обикновените граждани", уточни той.

Борисов смята, че с изнасянето на тези разговори са му направили услуга.

„По-голяма реклама аз и да искам, няма как да си направя“, категоричен е премиерът. Според него няма нищо нередно в това депутати да се обаждат и да питат за постове.

Борисов подчерта, че от разговорите става ясно, че когато някой не е подходящ за даден пост, не е назначаван.

Аз мога да се меся във всяко едно назначение, защото аз назначавам всички и нося цялата отговорност. Аз ако не се меся, кой да се меси, коментира премиерът.

Бойко Борисов говори по темата с подслушването на пресконференция по повод на свързването на всички бензиностанции с информационната система на НАП.

76 бензиностанции в страната са запечатани при проверки на данъчните, тъй като не са свързали касовите си апарати с информационната система на агенцията. Други 90 неизрядни бензиностанции пък не са отворили врати изобщо.

Средно 3000 бензиностанции в България отчитат месечно около 400 млн. лв. оборот от продажба на течни горива.

Финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че ще бъдат инициирани нови законови промени, според които ще бъдат монтирани датчици на резервоарите на бензиностанциите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Всичко това - по "официалното" подслушване. Неофициално, слушка и пише всеки, който се докопа до апаратура и има мотив. А средата е една такава, предразполагаща, че мотиви да искаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 13 години
Вярвам на Бойко. Той не подслушва. Други правят това и снасят, ако не на него, на МВР. Така де, редът преди всичко :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още