IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 10 януари

08:17 | 10.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 10 януари

Социолози: Подкрепата за ГЕРБ за година е намаляла от 31 на 22 процента

в. Дневник

Подкрепата за ГЕРБ е намаляла за година от 31 на 22 процента, показва проучване на социологическата агенция "АССА-М" на Михаил Мирчев. Изследването е направено през декември 2010 г. сред 1240
души на възраст между 18 и 60 години.

За БСП сега биха гласували 11 на сто, за ДПС - 5 на сто, за "Атака" - 3.1 на сто, за СДС - 2.1 на сто, за ДСБ - 1.7, сочат още данните. За сравнение преди година подкрепа за БСП са дали отново 11%, за ДПС - 5.1%, за "Атака" - 3.9%, за СДС - 2.1%, ДСБ - 1.5 %.

Според изследването премиерът Бойко Борисов е одобряван от 12 на сто от анкетираните, докато преди година те са били 24 на сто.

Данъци и глоби ще се плащат с дебитна карта

в. Сега

Правителството е готово да направи революция в начина, по който българите си плащат данъците, глобите, таксите и лихвите към различните държавни и общински ведомства, научи "Сега". Скоро всяка служба, която събира пари от граждани, ще трябва да се обзаведе с устройства, за да може плащането да става с дебитна или кредитна карта. При това таксите, които банките удържат за придвижването на парите, ще бъдат за сметка на бюджета. Сега повечето държавни ведомства приемат плащания само чрез банков превод.

"24 часа" и "Труд" сменят главните си редактори, новите ще се избират с конкурс

в. Дневник

Новите главни редактори на вестниците "Труд", "24 часа", "168 часа" и "Седмичен труд" ще бъдат избрани с конкурси, обяви днес на пресконференция президентът на издателския борд на "Вестникарска група "България" Любомир Павлов. Това ще стане до края на февруари, уточни той. Дотогава като временно изпълняващи функцииите на Тошо Тошев и Венелина Гочева, които вече са вицепрезиденти на издателския борд, ще бъдат съответно Никола Кицевски - за в. "Труд", и Борислав Зюмбюлев - за "24 часа". Тошев и Гочева няма да се явяват на конкурса.

Бунт на такситата във Варна

в. Новинар

Стотици таксиметрови шофьори протестираха във Варна на паркинга пред болница „Св. Марина”. Шофьорите недоволстват срещу понижените тарифи, които някои компании предлагат от два месеца в града. Те определят като нереално ниска цената от 54 стотинки за километър пробег. Очаква се таксиджиите да протестират всеки ден, докато Министерството на транспорта и прокуратурата не им обърнат внимание. 

Затягат контрола за дискотеки и автобуси

в. Стандарт

Затягат контрола върху оборотите на дискотеки, автобусни превозвачи и платени паркинги. Най-малко два специални защитни елемента трябва да има върху билетите за рейс, концерти и хазартни игри, както и на талоните за вход на дискотеки и платени паркинги. Това гласят промени в наредбата за отпечатване на ценни книжа, подготвени от Министерството на финансите. При проверките на данъчните през лятото се оказа, че някои дискотеки крият оборота си, като дават бележки за вход, написани на ръка от собственика. Много от платените паркинги въобще не отчитат оборота си. Дори големи автобусни превозвачи продават билети с номинал например по 1 лв., върху които на ръка се пише истинската цена на превоза от 15-20 лв. Затова промените предвиждат всички ценни книжа, каквито са и билетите, да имат трайно вписана още при отпечатването номинална стойност или да се издават на химизирана хартия най-малко в два екземпляра. В противен случай ще се отнасят глоби от 400 лв. до 3000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още