IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата започва проверка откъде са дошли скандалните записи

За момента е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител

19:59 | 06.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Прокуратурата започва проверка откъде са дошли скандалните записи

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за записите на трите телефонни разговора между директора на митниците Ваньо Танов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов, съобщи говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.

"Ще се разследва произходът на записите, дали те представляват специални разузнавателни средства и откъде са дошли. По това дело няма да се разследват твърденията в самите телефонни разговори", заяви тя, съобщава Dnes.bg.

Записите са пристигнали в прокуратурата днес следобед и разследването по тях ще се води от Националната следствена служба.

"В рамките на това производство ще се установява дали материалите, които се получиха в прокуратурата, са резултат на СРС-та или са резултат на частни записи. Това обаче, което със сигурност ние можем да кажем и твърдим е, че такива материали в прокуратурата до днешния ден не са постъпвали и прокуратурата не е разполагала с тях", заяви още Кожухарова.

В тази връзка тя беше категорична, че записите не са изтекли от прокуратурата.
Производството е образувано срещу неизвестен извършител за разгласяване на държавна тайна.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
varna
преди 13 години
*** българска прокуратура пак през *** я върши!Проверява откъде са дошли скандалните записи, вместо да провери скандалите в записите!***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
"РАЗГЛАСЯВАНЕ НА ДЪРЖАВНА ТАЙНА..."???? Нали това са просто разговори между едни държавни служители и нищо повече?! Каква държавна тайна е изтекла ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още