IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трайков: България е в решителната фаза на големи международни проекти

Министърът на икономиката прогнозира икономически ръст между 2% и 3,6% през 2011 г.

12:05 | 05.01.11 г. 1
Трайков: България е в решителната фаза на големи международни проекти

През 2010 г. България е навлязла в решителна фаза на много на брой големи международни проекти и очакванията за 2011 г. са свързани с реализирането им. Това заяви пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Като пример той даде обновяването на енергийната инфраструктура, с което се цели да има сигурност и качество на доставките на електричество.

Сред останалите приоритети на министър Трайков ще бъдат преструктурирането на държавния сектор и повишаването на либерализацията на електроенергийния пазар .

Трайчо Трайков изрази оптимизъм по отношение на икономическото развитие на страната, който се основава на данни от анализи, както на правителството, така и на независими аналитици, които прогнозират ръст между 2% и 3,6%. Министър Трайков уточни, че правителството прави всичко необходимо това да се случи и се надява и международните фактори да са благоприятни за постигането на този ръст.

Разбира се, съществува и песимистичен вариант, при който е възможно да има по-малък ръст и по-малко приходи от данъци и всички трябва да спестяват, каза още той. "Време е да започнем да инвестираме и да потребяваме повече", подчерта министър Трайков.

Министър Трайков обясни, че инвестициите през 2010 г. са били в продуктивни сектори и прогнозира, че такива ще бъдат те и през новата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pederator
преди 13 години
""Време е да започнем да инвестираме и да потребяваме повече", подчерта министър Трайков."Време е да спрете ограбването на населението - да подчертая пък аз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още