IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 30 декември

07:58 | 30.12.10 г.
Преглед на печата за 30 декември

България - топдестинация за 2011 г.
в. Новинар

България се нареди на престижното 9-о място в класацията за топдестинации за следващата година на Си Ен Ен. Сред причините страната ни да дръпне напред сред препоръчваните места за посещение са тези, че държавата ни има най-доброто черноморско крайбрежие с плажове и предлага страхотни възможности за ски в планините през зимата. Също така следващата година се навършват 20 години от разпадането на Съветския съюз, което предизвика интерес към страните от бившия съветски блок и Балканите, съобщава Си Ен Ен.

Правителството действало адекватно, като не се борело с кризата
в. Новинар

Бездействието на правителството спрямо кризата било най-добрият управленски ход. Това коментира в сряда в ефира на БНТ финансистът Емил Хърсев. По думите му кабинетът е управлявал адекватно в условията на криза, доколкото не е направил почти нищо. Хърсев коментира още, че тегленето на заеми или подобни сериозни стъпки биха били пагубни за страната.

От своя страна Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии заяви, че правителството се е продънило с бюджета през първата половина на годината, но през следващите 6 месеца е успяло да закрепи положението. Ганев прогнозира, че има вариант икономиката на страната дълго да се влачи по дъното, преди да се оттласне нагоре.

Разлог си върна ски писта в Пирин
в. Стандарт

Община Разлог вече сама ще стопанисва ски пистата "Кулиното" в Пирин, реши общинският съвет. Трасето, което миналата зима не работи заради технически причини, доскоро се управляваше от акционерно дружество. Имотът обаче е публична общинска собственост. Ще направим всичко възможно пистата да заработи през този сезон, коментира кметът на Разлог Красимир Герчев. Той призна, че състоянието на трасето не е добро и предстои много работа. Трябва да се сменят двете въжета на влека и да се извърши профилактика. Няма да има никакви компромиси при ремонтите, тъй като това може да доведе до фатални последствия, коментира кметът. Пистата ще бъде удължена със 700 метра до малко над 2 км.

Дружество е изкупило дълговете на 20 хил. варненци към мобилен оператор, започва дела
в. Дневник

Варненският районен съд е сезиран от дружество, което ще внесе 20 хил. дела срещу длъжници, които живеят на територията на морската столица, съобщи председателят на Съдебната палата Ерна Якова-Павлова, цитирана от "Дарик" - Варна. То е изкупило дълговете на клиенти на мобилен оператор. Исковете ще бъдат различни за всеки, което изисква много технологично време за работа. Съдията трябва да изясни има ли основание даденият кредитор да иска нещо от длъжника, обясни юристът.

Министерството на икономиката ще даде 1.4 млн. лв. за сувенири за реклама на туризма
в. Дневник

Пет хиляди "луксозни" тениски с якичка за 75 хил. лв., 3000 хавлиени кърпи за плаж за 45 хил. лв., 150 калъфа за пътуване от естествена кожа за 6750 лв., 500 чаши с термопокритие, черни, които "след напълване с топла течност" стават бели "с кадър от имиджовия клип" за 7500 лв., както и 420 раници с отделение за бутилка за общо 11 550 лв.

Това са част от нещата, които Министерството на икономиката, енергетиката и туризма иска да поръча за реклама на туризма в България. Обществената поръчка е обявена във вчерашния брой на Държавен вестник, а средствата са по оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г.".

"Булгаргаз" ще завърши годината със загуба от 30 млн. лева
в. Дневник

"Булгаргаз" ще завърши годината на загуба от около 30 млн. лева, прогнозира изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов. По този начин той потвърди становището на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отпреди една седмица, че компанията ще завърши с отрицателен финансов резултат.

Тогава председателят на енергийния регулатор Ангел Семерджиев обясни, че цената на природния газ ще бъде намалена с 5.17% от 1 януари само за да поевтинее и парното. В началото на октомври цената на горивото намаля с 0.96%. От "Булгаргаз" обжалват решението на ДКЕВР пред Върховния административен съд.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 30.12.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още