IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 27 декември

07:43 | 27.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 декември

Антикризисният план 2010 - изпълнен наполовина
в. Дневник

Правителството е успяло да изпълни половината от 60-те мерки в антикризисната си програма за тази година, приета в края на март. От нея се очакваха допълнителни 1.3 млрд. лв. в бюджета, но постъпленията не са повече от 600 млн. лв., показа проверка на "Дневник".

Реалният ефект от програмата, подкрепена от бизнеса и синдикатите, най-общо са замразените пенсии и заплати. Увеличаващата се дупка в бюджетните приходи, съпътствана с тегленето на готови пари от фискалния резерв (1.3 млрд. лв. за 11 месеца), беше компенсирана единствено от продажбата на двойно повече от планираните държавни ценни книжа - за 1.5 млрд. лв.

Около 140 000 души ще бъдат глобени заради документи с изтекъл срок
в. Дневник

Около 140 хиляди души ще бъдат глобени, защото са вече с невалидни лични карти, изтекли до края на юни, съобщи БНТ. От МВР за пореден път напомнят, че документите, които изтичат след 31 декември, нямат шестмесечен гратисен период за подмяна. Затова за подаване на заявление за издаване на нови може да се използват последните работни дни до края на годината.

Един от проблемите, с които се сблъскват хората напоследък е, че излизат от България с валидни документи, но срокът им изтича, докато са в чужбина. Масово това се случва с хора, които пътуват до ЕС.

Борисов: Цветанов осъзнава, когато греши
в. Сега

Цветанов е голям човек и съзнава, когато греши. Говорили сме и по тема със случая в Горна Оряховица, и когато го нападнаха за прословутите имоти. Това каза в предаването „Станция Нова" на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Той обясни, че в такива случаи съветът е да се обясни всичко от трибуната на парламента - в противен случай остава някакво съмнение.

„И в двата случая той постъпи почтено и честно", каза Борисов по отношение на действията на Цветан Цветанов. „Има ли слабо място, атаката е зверска от всички, за да могат да изпъкнат", допълни той.

"Българската Коледа" събра над 1 млн. лв.
в. Новинар

За осма поредна година кампанията "Българската Коледа", реализирана по инициатива на президента Георги Първанов, събира средства за лечението на болни деца. В Коледната се проведе и грандиозният двучасов концерт в Народния театър "Иван Вазов". Организаторите съобщиха, че до преди него са били събрани 1 189 000 лева.

Част от средствата ще бъдат дарени за лечението на болни деца, а с друга ще бъдат закупени медицинска апаратура и консумативи за детски клиники и отделения. До момента инициативата "Българската Коледа" е успяла да помогне на около 700 деца и близо 200 здравни заведения.

1000 лв. глоба за шефка от финансовия надзор
в. Стандарт

Върховният административен съд глоби с 1000 лева заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова. Това научи БТА от източници в съда.

Ранкова е ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност" в КФН. Делото бе образувано по доклад от Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание.

В него пише, че Димана Ранкова не е подала декларацията си по закон в срок. Тя е избрана за зам.-председател на комисията по финансов надзор, положила е клетва и е встъпила в длъжност на 15 юли, а декларацията е депозирана на 12 август. Така не е бил спазен срокът от седем дни.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още