IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акция „Хеликоптер” вкара в бюджета 13 млн. лв.

За собственици на имоти, които знаят, че са нарушавали данъчните правила, има гратисен период, в който да коригират сами финансовите си резултати

16:59 | 21.12.10 г. 2
Акция „Хеликоптер” вкара в бюджета 13 млн. лв.

Преките постъпления в бюджета до момента в резултат на акция „Хеликоптер” възлизат на близо 13 млн. лв. Това са резултатите от доброволната корекция на данъчния кредит по ДДС на фирми, които са признали, че луксозните недвижими имоти, които притежават, всъщност са собственост на физически лица, съобщиха от националната агенция по приходите (НАП).

Другата част от постъпленията са формирани от това, че 160 юридически лица са прехвърлили собствеността на къщи и апартаменти на граждани и по този начин са преустановили практиката разходите за жилищни имоти да се оформят като фирмени, като по този начин се избягва плащането на данък печалба.

Освен това при продажбата от фирма на гражданин се начислява и пълният размер на ДДС.

По думите на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов срещу разход от 3400 лв. за полетите над София, Пловдив, около язовир Ивайловград и Черноморието се очаква фискален ефект от десетки милиони левове. В момента текат проверки на близо 200 фирми и физически лица за това дали не са извършили данъчни нарушения или злоупотреби с ДДС при строителството и ползването на луксозни недвижими имоти.

Стефанов даде гратисен период на юридическите и физически лица, собственици на имоти, които знаят, че са нарушавали данъчните правила, да коригират сами финансовите си резултати. Според директора на НАП по този начин неизрядните платци няма да избегнат плащането на дължимите данъци за години назад, но ще си спестят част от лихвите.

„Няма нищо лошо в богатството, но задължително всеки в тази държава трябва да си плаща данъците. Ще сложим край на превърналото се в национален спорт за последните 20 години криене на данъци ”, каза още Стефанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
Тая сутрин по БТВ оня наглия Р.Петков-лелееее какво лигаво поведение.Каква наглост до безбожие и каква мазна мутренска физиономия.Пожелавам им успех на Бойко и на Цветанов.Тоя път мутрите и върхушката на БСП и Гоце одариха яко на камък.А само да избере народа тандема Борисов и Цецо президент ,ще видите каква пушилка ще настъпи.Ще има екстрено изнасяне на *** към офшорките.То нищо чудно да започнат още от сега.Те за това е тая яростна съпротива и на Гоце и на Другарите и на чичо Ванъо и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
karabache
преди 13 години
Кога комунегите са правили такива акции.Никога.Ми как ще правят-та това са техни хора.Червени мутри.Тая сутрин по БТВ ,оня наглия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още