IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България Ер пуска извънреден полет до Лондон заради снеговалежите там

Целта е по-голямата част от пътниците на компанията да се приберат в родината си, въпреки отменените полети на много авиокомпании

14:36 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
България Ер пуска извънреден полет до Лондон заради снеговалежите там

България Ер ще изпълни днес допълнителен полет, за да осъществи пътуването на своите пътници от и за Лондон, съобщиха от авиокомпанията. Английските власти са дали разрешение за целта да се използва летище Лутън.

Часът на излитане от София е 17,00 часа местно време, а от Лондон – 19,30 часа местно време. Предвижда се самолетът ще кацне на летище София тази нощ в 01,00 часа българско време.

От България Ер напомнят, че суровите метерологични условия в Европа сковаха през последните дни летищата в повечето страни, предизвиквайки хаос. Въпреки че повечето авиокомпании отмениха своите полети, българският превозвач ще предостави „Ербъс A319” със 144 места, за да може по-голямата част от пътниците на компанията да се приберат в родината си.

С приоритет ще бъдат онези, които са чакали най-дълго в английската столица, допълват от националния авиопревозвач.

Оттам уточняват, че самолетът ще излети от Лутън, а не от летище Хийтроу, заради обилния снеговалеж, поради което България Ер поема организацията за извозването на пътниците и багажа им.

В тази връзка изпълнителният директор Янко Георгиев увери, че „авиокомпанията ще предостави всичките си ресурси, за да се справи с тежката ситуация и клиентите й ще получат грижите, от които се нуждаят“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още