IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Динамо Сливен ще произвежда ветрогенератори и двигатели за електромобили

Дружеството очаква да приключи годината с ръст на производството от 80%

17:45 | 16.12.10 г. 1
Динамо Сливен ще произвежда ветрогенератори и двигатели за електромобили

През следващата година Динамо Сливен АД започва производството на ветрогенератори и на електродвигатели за превозни средства, задвижвани от електрическа енергия, съобщиха от компанията.

Като успешна за дружеството оценява 2010 г. Димитър Колев, председател на Съвета на директорите на дружеството. През тази година то е достигнало обемите на производство от предкризисния период (2007-2008 г.). Компанията е възстановила традиционните си пазари в Русия и Украйна и е стъпила на пазара на високомощни алтернатори в САЩ.

Над 90% от продукцията на завода е предназначена за експорт, основно за страни извън ЕС: САЩ, Русия и Украйна.

Половината от продукцията на сливенския завод се използва за първично вграждане в автомобилостроенето, другата половина е предназначена за т.нар. aftermarket на резервни части. Световната финансова криза засегна с еднаква сила и двете сфери и естествено се отрази на състоянието на „Динамо”, отбелязват от компанията. За тази година обаче сливенският производител очаква ръст на производството от близо 80%.

Според ръководството на компанията сред малкото положителни ефекти на кризата е това, че тя накара българските производители да работят по-ефективно, т.е. с по-висока производителност. В „Динамо” например през тази година са достигнати обемите от предкризисния период при 30% по-малко работна сила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ivan_Bogdanov
преди 13 години
30 % po malko rabotna sila ne e gordost...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още