IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общинарите ще избират нов съвет на директорите на "Топлофикация София"

Столичният общински съвет обсъжда актуализацията на данъчните оценки на имотите

10:28 | 16.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Общинарите ще избират нов съвет на директорите на "Топлофикация София"

Днес Столичният общински съвет ще направи повторен опит да реши кой ще ръководи "Топлофикация София". Преди два месеца скандални данни попречиха на избирането на нов съвет на директорите на дружеството, съобщи БНТ.

През октомври от ГЕРБ предложиха три имена, които да застанат начело на столичното парно. В отговор опозицията в градския парламент излезе със скандални документи, които уличават в злоупотреби и некомпетентност двама от предлаганите кандидати Петър Димитров и Петър Илиев.

ГЕРБ оттегли кандидатурите и се взе решение те да бъдат преразгледани.

Според данните, изнесени от общинския съветник Георги Кадиев (от групата на БСП), по време на газовата криза миналата година Петър Димитров, като шеф на ТЕЦ Изток, не е успял да осигури мазут за топлоцентралата и е оставил околните райони без отопление. Другият кандидат Петър Илиев е допускал редица финансови злоупотреби, заявиха общинските съветници.

Столичният общински съвет ще обсъжда и актуализацията на зоните за данъчните оценки на имотите в града. Предвижда се към престижната първа зона да се присъединят кварталите „Зона Б-5“, „Крива река“ и голяма част от „Лозенец“. Към втора зона пък минават „Драгалевци“, „Симеоново“, „Малинова долина“, „Зона Б-18“, „Киноцентър“ и „Банишора“.

С промени в наредбата за местните данъци и такси пък се предвижда да бъдат въведени нови цени за наемане на общински терени за масови прояви на открито. Така организаторите на концерти например ще трябва да плащат за наетата общинска площ на квадратен метър за ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още