IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяват ни акредитацията за търговия с емисии парникови газове

Акредитацията бе отнета през юни заради липсата на адекватна система, която да отчита отделяните вредни емисии, сега проблемът е разрешен

17:45 | 15.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Възстановяват ни акредитацията за търговия с емисии парникови газове

Започна процедурата, с която ще бъде възстановена акредитацията на България за търговия с емисии на парникови газове, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Акредитацията на България за търговия с емисии бе отнета през юни 2010 г. Причината бе липсата на адекватна система, която да отчита отделяните вредни емисии. Веднага след това страната започна подготовка по възстановяването на търговията.

В началото на октомври експерти на секретариата на Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата са проверили националната ни система за инвентаризация на парникови газове. Заключенията са, че България има работеща система за отчитане на емисиите и че не съществуват нерешени въпроси, които могат да попречат на страната да възстанови акредитацията си. 

Докладът от проверката е изпратен до Комитета по изпълнение към Протокола от Киото и секретариата на Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата. Очаква се пълно възстановяване на акредитацията на България.

Националната система за инвентаризация на емисии на парникови газове е приведена в съответствие с изискванията, посочват още от МОСВ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още