IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тютюнопроизводителите започнаха протести

Настояват в бюджета за 2011 г. да бъдат заложени 73 млн. евро за национални доплащания

12:58 | 26.11.10 г.
Тютюнопроизводителите започнаха протести

Тютюнопроизводителите от Южна България излязоха на протест днес, както бяха обявили в началото на седмицата. Те настояват в бюджета за 2011 г. за национални доплащания да бъдат заложени 73 милиона евро, съобщи БТА.

Заместник-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Асен Кичуков обясни, че тези средства са одобрени от Европейския съюз за подпомагане на сектора. По думите на Кичуков производителите не са получили доплащанията си за 2010 година и затова искат парите да бъдат заложени в бюджета за следващата година.

Според Кичуков на протеста присъстват около 500 тютюнопроизводители от Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково. Очаква се през деня към тях да се присъединят и други техни колеги.

Както Investor.bg информира преди няколко дни, протестите на тютюнопроизводителите ще са мирни, в 3-4 района на страната, а исканата сума е необходима за преструктуриране на бранша. Според тях без субсидии тютюнопроизводството ще изчезне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още