IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лекари, студенти и учени протестират заедно днес

Те апелират за промяна на бюджета за 2011 г. и обединяване на съсловията в техните искания към правителството

10:11 | 26.11.10 г. 1
Лекари, студенти и учени протестират заедно днес

Лекари, студенти и учени ще протестират днес за пореден път в опит да защитят исканията си за по-висок бюджет в здравеопазването, образованието и културата.

Шествието е организирано от БАН, Българския лекарски съюз и Движението на младите учени, студенти, университетски преподаватели. То започва в 10.45 часа от площад “Цар Освободител”, съобщи БНТ.

Това е първият общ протест на учени, преподаватели и студенти, художници, музиканти и писатели, лекари и сестри. Според инициаторите на протеста проблемите в сферите на здравеопазването, висшето образование и културата, са аналогични.

Те апелират към обединяване на съсловията в техните искания към правителството, като промяна на бюджета за 2011 година, така че за здравеопазване и образование да се отделят по 5% и за наука и култура парите да се вдигнат съответно до 1 процент.

Протестиращите искат изготвяне на нова национална рамка за 2013-2020 година и публичен дебат по въпросите, свързани със здравеопазването, образованието, науката и културата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
bbzz24
преди 13 години
а защо гласуваха за магистрали??? или са толкова 'учени', че не са могли дори да си направят сметката :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още