IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: 2011-а ще е по-добра за икономиката

Финансовият министър очаква данъците да паднат до края на мандата на правителството

23:44 | 25.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Дянков: 2011-а ще е по-добра за икономиката

2011 година ще бъде по-добра за българската икономика. Това заяви по време на днешното си посещение в Стара Загора вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, предаде Dnes.bg.

Финансовият министър е подчертал, че допреди 18 месеца България е била сред най-рисковите страни в Европейския съюз, докато сега се нарежда сред държавите със стабилна финансова политика.

Той допълни, че от 1 януари страната ни ще е с най-ниските данъци в Европа и прогнозата му е, че до края на мандата на това правителство те ще бъдат още по-ниски.

Симеон Дянков подчерта, че през тази година износът е бил повече от вноса и това определя и икономическия растеж през 2011 г., който ще се създава от по-слабо развити до момента сектори на икономиката.

Министърът на финансите бе на работно посещение в Стара Загора, където се срещна с представители на местния бизнес.

На срещата присъстваха областният управител Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев и народни представители от областта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още