IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни запорираха имуществото и оборота на две заведения на летище София

Данъчни нарушения са открити и при фирмата, управляваща паркинга на Терминал 1 на летище София

16:16 | 23.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Данъчни запорираха имуществото и оборота на две заведения на летище София

Инспектори на Националната агенция за приходите (НАП) запорираха цялото имущество и оборудване, включително и стоките в оборот на две заведения собственост на една фирма, намиращи се на Терминал 1 на летище София, съобщиха от НАП.

Освен това данъчните са иззели и оборотите на двете заведения, които до ранния следобед възлизат на 500 лв., но се очаква до края на деня сумата да достигне общо 1000 лв.

Причината е, че независимо от многократните покани за доброволно плащане съдържателите на заведенията не са платили задълженията си към бюджета. Със събраната сума от оборота частично ще се погаси дълга на фирмата към хазната, уточняват от НАП.

Служители на НАП ще останат в обектите и в близките дни, за да отнемат в полза на бюджета всички бъдещи постъпления на двете кафенета.

Освен двете заведения, обект на данъчна проверка днес е и паркингът на Терминал 1 на летище София. Инспекторите на НАП са констатирали, че не се издават касови бележки за сумите, които се събират за престой.

Данъчните са установили също, че само половината от парите, които са се намирали в касата на паркинга в момента на проверката, са били отчетени чрез фискалния апарат.

Заради данъчните нарушения на фирмата, управляваща паркинга, ще бъдат съставени актове, след което ще се прецени дали да бъде назначена ревизия или паркингът да бъде поставен под открито наблюдение на служителите на НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Крайно време е да се почне с глобите та най-после да се научим на дисциплина. Глобите трябва да са такива че на никой да не му хрумва да нарушава. Кучето скача според тоягата. Само с работещи контролни органи може да се направят така че законите да се спазват. Глоби и конфискации иначе няма да се оправим
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още