IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глоба от 48 хил. лв. за Е.ОН заради договор по обществена поръчка

Към момента на сключване на договора срещу решението на компанията за избор на изпълнител е била подадена жалба

14:23 | 22.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Глоба от 48 хил. лв. за Е.ОН заради договор по обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила санкция на електроразпределителното дружество „Е.ОН България Мрежи” АД в размер на 48 хил. лв. за договор, сключен в нарушение на Закона за обществените поръчки, съобщиха от комисията.

Компанията „Кимтех България” ООД е подала жалба срещу решение на Е.ОН за определяне на изпълнител и сключване на договор с втория класиран участник в процедура за възлагане на обществена поръчка за аварийна доставка на оборудване за електроразпределителното дружество.

Въпреки че КЗК е оставила жалбата на Кимтех без уважение, договорът в сключен в нарушение на законодателството, тъй като съгласно новата разпоредба на чл.120б на ЗОП жалба срещу решението за определяне на изпълнител спира процедурата за възлагане на обществена поръчка до окончателното решаване на спора.

Жалбата е била постъпила е КЗК към датата на сключване на договора.

Тъй като не са установени други нарушения на закона, КЗК не отменя решението за определяне на изпълнител, а само налага санкция в размер три на сто от стойността на сключения договор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още