IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция за развитие ще движи еврофондовете от 2014 г.

Обсъжда се идеята банките да влязат в управлението на еврофондовете като междинно звено

12:36 | 18.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Агенция за развитие ще движи еврофондовете от 2014 г.

Нова обща Агенция за развитие ще обедини управляващите органи на всички оперативни програми. Това ще се случи в началото на 2014 г., съобщи министърът по еврофондовете Томислав Дончев по време на международна конференция в София.

Тази агенция ще има шест междинни звена, разположени в шестте района за планиране в страната. Тя професионално и без политическа обвързаност ще работи по европроектите, допълни Дончев.

За да заработи агенцията през 2014 г., когато е следващият бюджетен период на ЕС, някои действия трябва да бъдат извършени още сега, каза министърът. Той посочи, че през 2011 г. трябва да се работи по подготовката на големите инфраструктурни проекти, които ще стартират след 2014 г.

Той съобщи още, че в момента се обсъжда идеята банките да влязат в управлението на еврофондовете като междинно звено. „Очаквам конкретни предложения от Асоциацията на търговските банки. Важно е да намерим жива връзка между кредитирането и еврофондовете“, каза министърът.

Предстои да се уточнява до каква степен банките ще бъдат ангажирани в тази схема, но със сигурност те няма да разпределят безвъзмездно финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
slavkovrr
преди 13 години
Айде стига, бе!! Вместо да намаляваме администрацията, ние я увуличаваме!!И кои ще работят в тази нова агенция? Нови лапачи ....А с банките, направо изтрел в десятката!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
bbzz24
преди 13 години
ето, човека намери решение: ще удвои-утрои бюрокрацията и 'дано' нещата потръгнат. ако не за проекти, то нека поне за заплати на администрация да се усвояват евро средства.а от ЕС какво мислят за идеята банки да участват в управлението на евро фондовете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още