IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д. Медведев: "Южен поток" ще е изгоден за всички в проекта

Проектът създава пряк икономически ефект и e фактор за обединяване на европейските страни, смята руският президент

10:56 | 18.11.10 г. 1
Д. Медведев: "Южен поток" ще е изгоден за всички в проекта

Президентът на Русия Дмитрий Медведев изрази увереност, че проектът „Южен поток“ ще е изгоден за всички участници в него, съобщават руски медии, цитирани от Dnes.bg.

Руският държавен глава заяви това на пресконференция в Москва след срещата си с президента на Словения Данило Тюрк.

„В последно време развитието на този проект набра нужните обороти. Надяваме се, че той ще бъде реализиран и ще е изгоден за всички участници“, каза Дмитрий Медведев.

„Той създава не само пряк икономически ефект, който безусловно е важен, но е и фактор за обединяване, фактор за постигане на по-добри условия за развитие на европейските страни“, подчерта Медведев.

„Именно такъв смисъл влага Русия в този проект. Смятаме, че към този проект трябва да се добавят и други инфраструктурни проекти“, категоричен е руският президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Стамболов
преди 13 години
Еврокомисарят по енергетиката призна, че Южен поток и Набуко са конкурентни проекти 22 ноември 2010 | 13:12 | Агенция "Фокус"Брюксел. Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер призна, че руският газопровод Южен поток е потенциален конкурент на европейския проект Набуко, предаде РИА Новости.Южен поток в дългосрочен план може да се конкурира с Набуко, каза Йотингер в отговор на въпрос на журналисти в Брюксел, където се провежда конференция във връзка с 10-годишнината от установяването на диалог в сферата на енергетиката между Русия и ЕС.Набуко предполага транспортирането на природен газ от каспийския регион в европейските страни, като се заобиколи Русия, през Азербайджан, Грузия, Турция, България, Унгария, Румъния и Австрия. Йотингер посочи, че ЕК действа от гледна точка на необходимостта от диверсификация на енергийните доставки за ЕС. Той очаква през следващите години доставките на природен газ за страните от ЕС да се увеличат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още