IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът оправда бившия изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Асен Друмев

Друмев е подсъдим за това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по САПАРД

16:49 | 17.11.10 г. 3
Съдът оправда бившия изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Асен Друмев

Софийският апелативен съд (САС) призна за невинен и оправда напълно бившия изпълнителен директор на Държавния фонд "Земеделие" Асен Друмев, съобщи БТА.

Друмев е подсъдим за това, че е сключил сделки, с които е ощетил фонда, както и че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД".

Според обвинението Друмев е подписал договори с фирми в нарушение на правилата. Европарите е трябвало да бъдат отпуснати за фирми, които произвеждат зеленчуци и плодове, а те са били дадени на фирми вносителки. Тогава производителите предоставили тези договори на прокуратурата. Прокуратурата твърди, че щетите са за милиони левове.

По това дело на 18 март Софийският градски съд осъди Асен Друмев на четири години затвор.

Градският съд заседава и по друго дело срещу него, по което Друмев бе подсъдим за сключването на неизгодни сделки. По това обвинение той бе частично оправдан и получи наказание две години условно лишаване от свобода, с четири години изпитателен срок.

Днешното решение на САС може да се обжалва пред Върховния касационен съд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
sashev
преди 13 години
Когато в една система се допускат съществени компромиси, това води до нейното опорочаване.Няма нужда от повече думи.Интересно ми е хората в тази опорочена система с какво самочувствие са? Още повече, че са обект на публично неодобрение???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
theforce
преди 13 години
Тия импотентни *** трябва да се избият до един. Не изсмяха, а направо се изс**ха върху България за пореден път. Коментарът ми прилича на директен импорт от "Днес.бг", но за съжаление друг начин на изразяване просто не заслужават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
user##
преди 13 години
Съдебната система отново се изсмя на всички оптимисти (в това число съм и аз) за БГ-светлото-бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още