IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Бургас откриват борса за плодове и зеленчуци за 1,2 млн. евро

Новото тържище ще разполага с около 3500 кв. м покрити площи

13:51 | 15.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
В Бургас откриват борса за плодове и зеленчуци за 1,2 млн. евро

До един месец в Бургас да бъде открита борса за плодове, зеленчуци и цветя, отговаряща на всички европейски стандарти, предвиждат от ръководството на тържището, наречено „Бургас”. 

Собственик и мениджър на новото тържище е бургаската фирма „Бутед”. Инвестицията за изграждането му е над 1,2 млн. евро.

То е разположено на площ от 16 дка и е в близост до сегашната незаконна борса, която предстои да бъде затворена, уточняват оттам. Новата борса е лицензирана от Държавната комисия по стоковите борси и тържища.

Новото тържище ще разполага с около 3500 кв. м покрити площи, като помещенията ще са снабдени с всичко необходимо за търговия на едро. Най-малките клетки са по 60 кв. м. Всеки търговец ще има на разположение и по едно паркомясто за товарен и лек автомобил, които ще се наемат с предварителни договори.

Всички предлагани на тържище „Бургас“ стоки трябва да се придружават от документи за произход, за съответствие с изискванията за качество и безопасност на храните, със санитарните, ветеринарно-санитарните, хигиенните и всички други норми, издадени от контролните органи.

За приходящите производители и търговци от вътрешността на страната е предназначен специален паркинг с над 100 паркоместа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още