IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 ноември

09:01 | 13.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 13 ноември

Франция: България не е готова да влезе в Шенген през март

в. Дневник

Франция смята, че не са налице необходимите условия, гарантиращи целостта и сигурността на Шенгенското пространство, за присъединяване на България и Румъния през март и предпочита да се изчака до лятото на 2011 г., заяви френското министерство на външните работи, цитирано от агенция Франс прес.

Като основен проблем се посочва това, че няма достатъчно безпристрастна, независима и ефективна административна и съдебна система.

Близо 600 млн. евро по JEREMIE тръгват към бизнеса от средата на 2011 г.

в. Дневник

Финансиране от близо 600 млн. евро тръгва към бизнеса от средата на 2011 г. Това заяви икономическият министър Трайчо Трайков при представянето на напредъкът по усвояването на средства по европейската инициатива JEREMIE, част от оперативна програма "Конкурентоспособност".

По думите му със средствата, осигурени от инициативата - 170 млн. евро от оперативната програма и 30 млн. евро държавно съфинансиране, и привлечените от избраните фонд мениджъри пари, общото дялово и дългово финансиране за малките и средни предприятия в страната по JEREMIE ще достигнe 600 млн. евро.

Съдът задължи Първанов да покаже стенограмата от срещата с Путин за "Големия шлем"

в. Сега

Софийският административен съд задължи президента Георги Първанов да представи стенограма от срещата с руския президент Владимир Путин на 18 януари 2008 година. Тогава Първанов обяви, че е постигнал "Голям шлем" с подписаните споразумения за петролопровода "Бургас - Александруполис", АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", съобщи "Медиапул".

Решението е постановено по жалба на журналиста от седмичника "Десант" Лъчезар Лисицов срещу мълчалив отказ на главния секретар на Георги Първанов за достъп до обществена информация. Съдът е отменил мълчаливия отказ и му е изпратил преписката с указание да предостави исканата информация. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Синдикати против данък сгради

в. Стандарт

Синдикатите скочиха срещу повишаването на горната граница на данък сгради от 2,5 на 4,5 на хиляда от данъчната оценка на имота. Да се разширят правата на общините да вдигат данък сгради се предлага с промените на Закона за местните данъци и такси, подготвени от финансовото министерство. Вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков заяви, че работодателите също са против възможността да се вдига данък сгради. Синдикатите не приемат и идеята данъкът вместо на чети равни вноски да се плаща само на две части.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още