IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: С Путин ще обсъждаме основно газопровода „Южен поток“

Ако Владимир Путин "повдигне темата и поиска да обсъди АЕЦ Белене", той ще постави въпроса за цената на проекта, каза още премиерът

15:10 | 12.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борисов: С Путин ще обсъждаме основно газопровода „Южен поток“

Посещението на премиера на Русия Владимир Путин е свързано с подписването на договор за смесената компания, която ще изгражда газопровода "Южен поток", съобщи днес премиерът Бойко Борисов.

Той уточни, че предстоящото утре посещение на руския премиер в София е заради искането от руската страна документът за "Южен поток" да бъде подписан в присъствието на премиерите и на двете страни.

Борисов допълни, че ако Владимир Путин "повдигне темата и поиска да обсъди АЕЦ Белене", той ще постави въпроса за цената на проекта. "Разходите са много повече от 4 милиарда евро" каквато е стойността на подписания договор с изпълнителя Атомстройекспорт, добави Борисов, цитиран от БТА.

В състава на делегацията, водена от руския премиер, влизат министърът на енергетиката Сергей Шматко, заместник-министърът на външните работи Владимир Титов, генералният директор на Държавната корпорация за ядрена енергетика „Росатом” Сергей Кириенко, председателят на управителния съвет на ОАО „Газпром” Алексей Милер, съобщиха от правителствената информационна служба.

От българска страна в двустранните срещи ще вземат участие и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, финансовият министър Симеон Дянков, министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, министърът на околната среда и водите Нона Караджова и изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Мая Христова.

В официалната програма са предвидени среща „на четири очи” между двамата премиери и пленарни разговори между двете делегации.

Предвижда се Путин да се срещне и с президента Георги Първанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още