IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Константинов: Важно е да има ясни правила в болниците

От 2012 г. се предвижда да навлязат диагностично-свързаните групи, които ще заместят сегашните клинични пътеки

10:15 | 12.11.10 г.
Стефан Константинов: Важно е да има ясни правила в болниците

Важно е да се регламентират всички процеси и да има ясни правила в болниците, каза пред bTV министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Той отказа да назове името на болницата, искала 10 000 лева за избор на екип, но допълни, че когато се работи със Здравната каса, няма как да се искат тези пари.

Според здравния министър има парадокс в това, че пътеките са на сравнително ниски цени и в един момент се оказва, че касата плаща една цена, болницата иска двойна, тройна или четворна.

Цените на клиничните пътеки са ниски, призна министърът на здравеопазването. Затова болниците търсят начини за допълнително финансиране, като например искането на пари за избор на екип.

В скоро време ще има решение на високо правителствено ниво от 2012 година да навлязат диагностично-свързаните групи. Това е инструмент, който по-справедливо разпределя цените, каза още министър Стефан Константинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още