IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

23 български фирми на световното туристическо изложение в Лондон

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия

10:19 | 08.11.10 г.
23 български фирми на световното туристическо изложение в Лондон

От днес до 11 ноември България се представя на световното туристическо изложение World Travel Market в Лондон.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕТ) организира националното участие на България с рекламен щанд от 292 кв. м, на който ще се представят 23 туристически фирми и общински администрации от страната.

World Travel Market е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. През 2009 г. в нея участваха 5121 изложители от 187 страни. Тогава изложението предизвика интереса на 45571 посетители - представители на туристическия бизнес от целия свят.

Традиционно на втория ден на изложението (9 ноември) ще се проведе среща на министрите, организирана от Световната туристическа организация. Дискусиите през тази година ще бъдат посветени на бизнес моделите в туризма и възможностите за изграждане на по-силна туристическа индустрия.

Акцент в българското участие на изложението е представянето на културно-познавателния туризъм от Софийския, Черноморския, Рило-Пиринския и Старопланинския региони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още