IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 6 ноември

08:45 | 06.11.10 г.
Преглед на печата за 6 ноември

Прокуратурата иска затвор за собственици на ценни сгради, които ги оставят да се срутят
в. Дневник

Да се предвидят строги санкции, дори затвор, за собственици на сгради-паметници на културата, които не ги поддържат, оставят ги да се срутят с цел да могат след това безпроблемно да продадат имота или да строят на негово място. За такава промяна в закона за културното наследство и наказателното законодателство се обяви прокурорът от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов днес.

Според прокуратурата това е пропуск в законодателството и заради него сега е невъзможно да бъдат налагани сериозни санкции на собственици на сгради-културни паметници, които не ги стопанисват, често пъти умишлено.

ЕК одобри два от компонентите на системата за отпадъците на София, но не и завода
в. Дневник

Европейската комисия е одобрила два от компонентите на системата за третиране на отпадъците на София - депото за боклук и инсталациите за компостиране на зелени и хранителни отпадъци и те ще получат европейско съфинансиране. За проекта за завод за обработка на битовата смет обаче все още няма положително становище. Това се казва в писмо на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу до премиера Бойко Борисов, цитирано от правителствената пресслужба.

Столичният боклук още 3 години ще се трупа в Суходол
в. Сега

Столична община инвестира в нова техника за депото в Суходол, защото смята да го използва поне още три години. Вчера министър Нона Караджова обясни в парламента, че сметището ще приема отпадъците на столицата, докато бъде изградено новото депо и съответно заводът за третиране на битови отпадъци.

Сметната палата ще може да предлага министри за уволнение
в. Сега

Шефът на Сметната палата ще предлага за освобождаване министри, шефове на независими държавни комисии, фондове и др., уличени в нарушение на законите. Това предвижда новият закон за Сметната палата, одобрен на второ четене от бюджетната комисия в парламента. Целта на вносителите от ГЕРБ, "Синята коалиция" и "Атака" е най-сетне хората, които вършат финансови нарушения, да бъдат санкционирани.

Дават гаранции за стари коли
в. Стандарт

Автомобилите втора ръка ще имат гаранция, както новите. Така купувачите на коли от автокъщите вече ще си гарантират безпроблемно шофиране поне за 3 месеца след придобивката. Въпреки че звучи невероятно, това ще стане факт след подписване на меморандум между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Асоциацията на вносителите на автомобили и Комисията за защита на потребителите. Събитието ще се проведе утре в автокъща "Дару кар" в София, съобщиха от МТИТС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още