IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира изборът за изпълнител на прединвестиционното проучване за „Южен поток“

Необходимите документи за участие в откритата процедура за избор на изпълнител ще бъдат публикувани на 5 ноември

18:33 | 04.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира изборът за изпълнител на прединвестиционното проучване за „Южен поток“

„Български енергиен холдинг” (БЕХ) ЕАД и ОАО „Газпром” пристъпват към избор на изпълнител на прединвестиционното проучване за българския участък от проекта за газопровода „Южен поток”, съобщиха от БЕХ.

Необходимите документи за участие в откритата процедура за избор на изпълнител на прединвестиционно проучване за българския участък от проекта „Южен поток” ще бъдат публикувани утре (5 ноември 2010 г.), уточняват от енергийния холдинг.

В средата на октомври при посещението у нас на председателя на Газпром Алексей Милер стана ясно, че се предвижда до средата на ноември да бъде създадена съвместна българо-руска компания, която ще е оператор на частта от „Южен поток“, преминаваща през територията на България.

В тази връзка се предвиждаше следващата седмица (т.е. последната на октомври) да бъде подписано споразумение за извършването на технико-икономическо проучване за българския участък от газопровода, след което започва съвместната работа по изготвянето му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още