IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Т. Младенов: Минималната заплата може да се повиши от 1 юли 2011 г.

Правителството е поело ангажимент до края на 2020 г. да се намалят с 260 хиляди хората, живеещи в бедност

11:49 | 04.11.10 г. 4
Т. Младенов: Минималната заплата може да се повиши от 1 юли 2011 г.

Има вероятност минималната работна заплата да се повиши от 1 юли догодина, но това е въпрос на преговори, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, цитиран от БТА.

Младенов вече е разговарял с финансовия министър Симеон Дянков и с депутатите от ГЕРБ догодина да има сериозна дискусия по темата и минималната работна заплата да започне постепенно да расте, „защото тя освен фискален и икономически, има и социален елемент“.

Според Тотю Младенов не е нормално минималното възнаграждение, след удръжките на данъци и осигуровки, да е по-малко от линията на бедност. Вчера правителството взе решение прагът на бедност да бъде замразен и през следващата година отново да е 211 лева.

Тотю Младенов припомни, че българското правителство е поело ангажимент, в рамките на стратегията "Европа 2020", до края на 2020 г. да се намалят с 260 хиляди хората, които са в бедност, включително и работещите бедни.

По време на форум за социалния диалог, организиран от Федерацията на транспортните работници към КТ "Подкрепа" днес, министърът заяви, че за последната година в България не само, че е възстановен социалният диалог, но е активизиран на всички нива - отраслово, браншово и регионално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 2
OPASEN
преди 13 години
На времето се опасявах, че само бате Бойко е ***, но се оказва, че всички около него са такива :-((Много ми е тъжно за бедните, а те да не забравят, че гласуваха за ГЕРБ !!!Просто не ми се вярва, че някой на средно интелектуално ниво би избрал ГЕРБ за властта!!!Ама така е, като сме чалга-държава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
eldred
преди 13 години
Горкичкият наистина вярва, че бедността може да се пребори с административни мерки. Имало бедност, ще издадем закон да няма бедност и готово. ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
Гари
преди 13 години
На тоя *** няма ли кой да му обясни, че увеличението на минималната заплата увеличава бедността, а не я намалява. Уникален ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Nikodim
преди 13 години
http://***.reinhard-krause.de/n4.htm1 юли 2011 г. В очакване откриване на сесиата на БФБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още