IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георги Първанов: Правителството не се справя с икономическата криза

Според държавния глава, е необходима цялостна оценка и преосмисляне на следваната досега антикризисна политика от правителството и набелязването на нова

14:03 | 29.10.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Георги Първанов: Правителството не се справя с икономическата криза

Правителството продължава да не се справя с икономическата криза, отбеляза президентът Георги Първанов по време на дискусията на тема "Стратегически приоритети на българската икономика в контекста на стратегия "Европа 2020".

Президентът припомни основните тези при проведения преди година форум по икономически въпроси по негова инициатива.

Едната теза - за балансиран бюджет, при който акцентът е поставен върху постигането на самоцелни максималистични цели и показатели, за сметка на икономиката, реалния сектор, производството и потреблението; и втората - за по-гъвкаво използване на фискалните инструменти при запазването на валутния борд и финансовата дисциплина, допускане на ограничен структурен дефицит, насочен към стимулиране на производството и потреблението, реформи в здравеопазването и образованието.

Георги Първанов посочи, че предложението му за дефицит под 3 процента, който да се използва, за да се разплати правителството с бизнеса и за структурни реформи в здравеопазването и образованието, е било неглижирано от икономическия и финансов екип на правителството.

"Мисля, че тогава бяхме на кръстопът относно икономиката и развитието, струва ми се, че избрахме грешния път", каза президентът.

Според държавния глава, е необходима цялостна оценка и преосмисляне на следваната досега антикризисна политика и набелязването на нова, която да постигне новите качествени цели за развитието на страната.

"Всички ние сме за това да има политическа стабилност, но не да има силова имитация на стабилност", каза президентът. Той изтъкна, че стабилността е преди всичко функция на доброто управление. "Ако има добро управление, мисля че, никой няма да разсъждава върху темата за стабилността", посочи още президентът Първанов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Teobromina
преди 13 години
Кога за последен път г-н Първанов се е справял с икономическа криза?Добре е да прочете някъде и да знае, че хората на които стана президент-ама"съвсем случайно" никога не го вземат насериозно. Освен на селски ерген" с перчем" и говорещ ама едно и също-кой го смята за анализатор на икономиката, че и "ъкъл да ръси" , че тоя не се справя, ама някой друг ще се справи по-добре......."Е Л Е, Я". Те в неговото затънтено пернишко село все от Икономика отбират и то от тая "Кризисната икономика". Виж от Хайвани, сигурно разбират щото това се прави в това село-отглеждат хйванчета и ги изнасят- към столицата! До кога ще ни харчат парите такива "самовлюбени" Нарциси? Къде е умния ръководител, къде е мъдрия водач-като Ангела Меркел, та не само да ни губят времето-като ни се натресат и не мърдат колкото се може дълги години! Нямат срам-нито очи! И Първанов е партийно отроче дето иска и той да прочете нещо , написано от друг.......божеее ... пази България! Ще ни дава ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕЦЕНКИ" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още