IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дянков: Водим най-дясната политика, която България е имала от години

Реформите тръгват, въпросът е дали те могат постоянно да вървят, посочва финансовият министър

09:58 | 26.10.10 г. 7
Автор - снимка
Създател
Дянков: Водим най-дясната политика, която България е имала от години

"Виждаме, че една след друга от световните агенции ни подобряват перспективите, това е глобалната картина, а и икономиката започна да расте. Макроикономическите данни за второто тримесечие показаха растеж", заяви финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от Dnes.bg.

"От тази гледна точка е ясно, че нещо положително се получава, то е главно в сектора износ. От доста време вече расте износът, но вече тръгнаха и други сектори, като например туризмът", заяви Дянков.

На въпроса колко дясна е политиката на ГЕРБ финансовият министър посочи, че „всички десни икономисти казват, че държавата ни има ниски данъци". Дянков е категоричен, че политиката на правителството е най-дясната политика, която я има в момента от години насам.

"Реформите тръгват, въпросът е дали те могат постоянно да вървят", уточни Симеон Дянков.

"Ще е хубаво господин Костов да каже с какво не е съгласен. Защото в бюджетите има смели решения, с които аз съм съгласен. За НЗОК основното решение е всички пари, които се събират за здраве, да отиват за здраве, за първи път това се прави от 10 години насам.

В социалното осигуряване основното важно решение е да не се отлага решението кога да се плащат ранните пенсии и да стане от януари 2011 година", допълни Дянков.

"Мисля, че премиерът взе тези решения много смело и правилно заедно с кабинета", категоричен бе финансовият министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 1 rate down comment 0
val2
преди 13 години
Лелеее , тоя умник не е знае кое е ляво и дясно !? Ако им размениш сутрин лявата и дясната обувка до никъде няма да стигнат и по-малко простотии ще натворят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
ZeroOne
преди 13 години
Дясна политика, лява политика???Китайците имат поговорка: Не е важно котката дали е черна или бяла, важно е да лови мишки!И така социал-комунистически Китай начело с комунисти на власт изгради супер развита и функционираща пазарна икономика, а тук след 5 вълни от "приватизации" и стотици организации на "предприемачи", "индустриални капиталисти", "бизнесмени" и пр. имаме изградена икономика-недоносче сякаш от времената на Дикенс:)Просто е смешно в България да се говори за икономически растеж, този показател сам по себе си не казва нищо , ако не се спомене в кои индустриални сектори е реализиран.Целият растеж у нас досега се базираше на гигантско пране на пари в строителството на хотели, МОЛ-ове, офис сгради, апартаменти, ветрогенератори и пр.И сега след като строителният балон се спука, какво???Откъде ще дойде възстановяването?Това да отговори Дянков, ама не знае.Никой не знае.Остана за продажба само една земя, която рано или късно фондовете ще я шитнат на Турция и готово.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
markov
преди 13 години
Тоя си е просто майтапчия, не му обръщаите внимание :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Инвестиращ
преди 13 години
Да, вярно е, че икономиката започва да расте и че някои агенции дават подобрени оценки. Струва ми се, че една от причините е тъкмо това, че мъдро замислените реформи засега изобщо не са тръгнали и все още не са оказали благотворното си влияние върху икономиката (някакви реформи "от доста време" в износа и туризма?). Май същото е и с дясната политика, както Дянков казва - " има я ... от години насам". Иначе, национализацията на пенсионни фондове, например, не ми се струва елемент на твърде дясна политика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
JasonBourne
преди 13 години
***. Има ли още някой, дето да ти вярва на "реформите" и "дясното", бе крадльо смотан? Оправяй си сътрудничките в кабинета, че малко ти остана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още