IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов категоричен, че Дянков и Цветанов остават на постовете си

Освобождаването на един финансов министър е все едно, че пада правителството, заяви премиерът в отговор на критиките на опозицията

16:18 | 22.10.10 г. 2
Борисов категоричен, че Дянков и Цветанов остават на постовете си

Петъчният парламентарен контрол даде възможност на червените депутати да отправят остри критики към премиера Бойко Борисов за работата на двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, както да поискат и тяхното отстраняване, съобщи Dnes.bg.

Първи на мушката попадна финансовият министър.

„Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той отговори на депутата от „Коалиция за България“ Георги Пирински, който остро попита защо не освобождава от поста финансист №1.

„Какво ви пречи да освободите министър Симеон Дянков от поста министър на финансите, след като е съвършено очевидно, че той не разбира каква политика трябва да се води“, отсече Пирински в пленарната зала.

„Дянков отново ви предлага да бъдем с най-ниските данъци в Европа и той продължава да мисли, че правейки България данъчен рай, 2020 година тя ще е средноразвита европейска страна. Това няма как да стане“, обърна се Пирински към премиера.

„Освобождаването на един финансов министър е все едно, че пада правителството“, отвърна му Борисов.

По думите му не било проблем да освободи един или друг министър, но в случая с Дянков не се налагали такива действия.

Бойко Борисов категорично защити и другия си вицепремиер – Цветан Цветанов, който също е подложен на огромен натиск заради аферата с имотното му състояние.

„Минахме всички стъпки по йерархията, и то с избори. Пет пъти ви победихме и народът ме е сложил сега да ви отговарям, не вие“. Така премиерът отговори на червения депутат Ангел Найденов, който пък отправи питане дали с изказването си, че страната ни не е била готова за членство в ЕС, заместникът му Цветанов не показва неосведоменост и не злепоставя ЕК, която даде зелена светлина за присъединяването ни.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
FINTA
преди 13 години
И с това ще ти се решат ли проблемите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
jamiemirror
преди 13 години
Ами щом е така - да пада правителството. Време му е, видя се че не се справят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още