IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НАП отчете увеличение на търговските обороти за втори пореден месец

Оборотите през септември се повишават с 5,5% на годишна база след ръст от 8% през август

12:46 | 21.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
НАП отчете увеличение на търговските обороти за втори пореден месец

За втори пореден месец Националната агенция за приходите (НАП) отчита увеличение на търговските обороти в страната, се казва в прессъобщение на агенцията. 

През септември декларираната данъчна основа на облагаеми с ДДС доставки се е увеличила със 752 млн. лв. (или 5,5% на годишна база) до 14,52 млрд. лв. През август повишението бе в размер на 1,066 млрд. лв. (или 8%) до 14,413 млрд. лв.

От НАП смятат, че положителните резултати се дължат най-вече на засилените контролно-ревизионни действия срещу недобросъвестните търговци. След акциите през летните месеци от НАП отчетоха, че на светло са излезли над 4,5 млн. лв. оборот. 

В момента продължават и кампаниите по проверки и ревизии на собствениците на наблюдаваните по черноморието заведения, както и на застрахователни агенти, футболни съдии, зъболекари и др.

От агенцията отчитат успехи и от работата на специално създаденото звено за борба с ДДС измамите в НАП. По думите на изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов, съвместно с МВР, ДАНС и прокуратурата, тези служители на агенцията са предотвратили изтичането на ДДС от хазната в размер на над 1 млрд. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Евала, но има още много да се направи в тази посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още