IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция „Железопътна администрация“ с нов директор

Предишният изпълнителен директор на агенцията Симеон Ананиев беше освободен от поста по-рано този месец заради пропуски в работата му

18:54 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Агенция „Железопътна администрация“ с нов директор

На длъжността изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация” от днес е назначен Веселин Василев, съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Веселин Василев е завършил Факултета по транспорт и Стопанския факултет на Техническия университет в София. Магистър е по подвижен състав и стопанско управление и има дългогодишен опит в системата на железопътния транспорт. 

Предишният изпълнителен директор на агенцията Симеон Ананиев беше освободен от поста по-рано този месец заради пропуски в работата му.

Още трима души бяха уволнени заради тежката катастрофа на два влака край Драгоман - двама дежурни служители от гара Драгоман и дежурната ръководителка на движението на гара Драгоил. Дисциплинарните наказания са заради човешката грешка, която е установено, че е виновна за инцидента.

В понеделник изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов заяви, че е готов да подаде оставка след инцидент на гара Септември, при който, по думите му, става дума отново за човешка небрежност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още