IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕВН България строи нова подстанция край Пловдив за 6,6 млн. лв.

Предвижда се подстанцията с мощност 32,5 MVA да влезе в експлоатация в края на 2011 г.

16:53 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕВН България строи нова подстанция край Пловдив за 6,6 млн. лв.

Днес край село Царацово (област Пловдив) беше направена "първа копка" за строителството на нова стационарна електрическа подстанция „Царацово” (110/20 kV) на „ЕВН България Електроразпределение” АД, съобщиха от дружеството.

Инвестицията е в рамките на 6,6 млн. лева. Мощността на съоръжението е 32,5 MVA (мегаволтампера).

Предвижда се новата подстанция ще подсигури електрозхранването за всички клиенти в района на Северна индустриална зона Пловдив, както и северозападните села около града, в който район през последните години се наблюдава голямо евеличение на изграждането и пускането в експлоатация на промишлени предприятия.

Предвижда се подстанцията да влезе в експлоатация в края на 2011 г. При изграждането на подстанция "Царацово" ще се ползва най-модерна технология, а управлението ще се извършва дистанционно чрез телемеханика без обслужващ персонал, информират от ЕВН България.

Всички необходими разрешителни за строежа на подстанцията вече са налични, а изпълнителят на проекта - Сименс България, е избран след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, съобщават още от дружеството, снабдяващо с електроенергия Пловдив и Югоизточна България.

Сключен е и предварителен договор между НЕК ЕАД и „ЕВН България Електроразпределение” АД за присъединяване на бъдещата подстанция към високоволтовата електропреносна мрежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още