IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ал. Цветков: Ще се търси и наказателна отговорност за дерайлиралите вагони

Започва тотална проверка на всички системи за безопасност на БДЖ и на качеството на извършените ремонти, заяви транспортният министър

13:08 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ал. Цветков: Ще се търси и наказателна отговорност за дерайлиралите вагони

Причина за вчерашния инцидент, при който дерайлираха три вагона на бързия влак „Чайка" от Бургас за София, е „престъпна безотговорност на служители на БДЖ“, заяви пред журналисти днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

По думите му, тъй като е бил изложен на риск живота на пътниците, виновните служители ще понесат своята административна отговорност, но министерството ще настоява те да понесат и наказателна.

Транспортният министър информира, че от днес е разпоредил тотална проверка на всички системи за безопасност на БДЖ, на качеството на извършените ремонти и на начина на разпределението на отговорностите. Резултатът от тази проверка ще бъде готов следващите няколко дни, а в рамките на днешния ден ще стане ясно до какви нива се простира безотговорността.

Ако за генералния директор на БДЖ Пенчо Попов се установи такава, той също ще си понесе последствията, заяви Александър Цветков. Вчера директорът на БДЖ заяви, че е готов да си пададе оставката. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още