IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на БДЖ подава оставка

Това става след втория инцидент с влакове за този месец

15:18 | 18.10.10 г. 1
Шефът на БДЖ подава оставка

Изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов подава оставка след инцидента на гара Септември днес, предаде БНР.

"Бих поел отговорността си така или иначе. А как се поема отговорност, освен с подаване на оставка или нещо подобно. Не знам, ако вие ми кажете друг вариант?“, каза Пенчо Попов от мястото на инцидента.

Според него и при днешния инцидент става дума за човешка небрежност.

По-рано през деня дерайлираха три вагона от бързия влак София-Бургас. Жертви и пострадали няма. Вагоните са излезли от релсите при гара Септември. Движението на влакове по тази линия е спряно.

На мястото са пристигнали екипи на Гражданска защита, полицията и противопожарната служба.

В началото на месеца два влака се сблъскаха челно край гара Драгоман. Като основна причина беше посочена човешка грешка. Тогава бяха уволнени шефът на ИА „Железопътна администрация“ Симеон Ананиев, ръководителят на движението на гара Драгоман, двамата машинисти и дежурните служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
hienata
преди 13 години
важно е и други политици както и заемащите отговорни обществени длъжности - на БЮДЖЕТНА издръжка да обърнат внимание на този начин на поемане на отговорност - лошото е че всеки е захапал кокала и никой не иска да го пусне "без бой"...... в нормалните демократични общества хората подават оставка и за по-дребни издънки, а при нас - никой не прибягва към подобна саможертва. Евала на шефа на "железниците" дано да си спази обещанието..... но едва ли влаковете са ни най-големия проблем към момента - колко са загиналите във влакови катастрофи - и колко са тези в автомобилни, а същевременно е обществена тайна, че с пари всеки по улиците се оправя -ВСЕКИ ДЕН наблюдавам ситуации на лъскави автомобили да "летят" ниско по улиците на София-от какво да се притесняват, като дори и да бъдат спряни, с една 20-чка до книжката, стават НЕДОСЕГАЕМИ! хахахаха..... по тази логика половината ръководители на КАТ, МВР и прочие, отдавна трябваше да са си подали оставка.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още