IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 18 октомври

07:46 | 18.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 18 октомври

Полицаите започват безсрочни протести
в. Сега

Полицаите излизат на протести, които този път ще продължат, докато бъдат изпълнени всичките им искания. Това реши Управителният съвет на полицейския синдикат на специално събрание в Панагюрище.
"Идеите как да се покаже недоволството бяха много - за масово кръводаряване, за символична стачка пред районните управления, за постове пред МВР и Министерския съвет, каза зам.-председателят на полицейския синдикат Галентин Грозев. Масовият протест вероятно ще се състои на 7 ноември, когато е празникът на полицията.

Банки газят европравилата при източване на карта
в. Сега

Банки у нас не спазват европравилата при възстановяването на сумите при източване на банкова карта. Има трезори, които изобщо не връщат парите на клиента, или пък искат той да поеме 300 лв. от откраднато, алармираха от асоциация "Активни потребители". Това е директно нарушение на евродирективата за платежните услуги и Комисията за защита на потребителите обмисля да направи проверка по случая.

По закон цялата загуба би трябвало да е за сметка на банката, с изключение на случаите, в които потребителят разгласи ПИН кода си или пък се опита да измами трезора.

Баровски кооперации стават общежития
в. Стандарт

Баровски апартаменти стават общежития. Докато чакат пазарът на имоти да се съживи, инвеститори отдават под наем жилищата в новопостроени кооперации, за които не могат да намерят купувачи.

Така се надяват да си върнат поне част от вложените средства. Челният опит е на строителни предприемачи от Велико Търново. Там много от студентите вече забравят за хазяйката, която идва сутрин рано с каничка кафе, както и за мизерията в старите общежития.

Почти всеки новопостроен блок в старопрестолната столица отдава под наем поне по няколко непродадени апартамента, казаха за "Стандарт" строители. Срещу 100-150 евро четирима младежи наемат самостоятелно чисто нов дом в центъра на града. Някои от жилищата дори са обзаведени и студентите само си внасят куфарите и обуват домашните чехли. Наемателите подписват декларация, че ще пазят жилището, за да не се прави ремонт всяко лято.

Данъчни проверяват имотите на Цветанов
в. Стандарт

Данъчните ще проверят доходите и имуществото на вицепремиера Цветан Цветанов, научи "Стандарт". Справката ще бъде направена заради обвиненията на лидера на РЗС Яне Янев за съмнения около имотите на вицепремиера.

"Никой не е над закона и ако има данни за подобни финансови операции не само на г-н Цветанов, но и на всеки друг, разбира се, че ще бъде проверен. Г-н Борисов доказа, че при него няма мои, няма твои и всички са равни пред закона", коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов пред БНР. Шефът на данъчните и вицепремиерът са се чули по телефона и самият МВР шеф е бил твърдо "за" да му бъде направена данъчна проверка и да се изчистят всички неоснователни твърдения около имотите му.

НАП: 10 000 имота в София не са декларирани
в. Новинар

Поне 10 000 имота в София не са декларирани и не се плащат данъци за тях. Това съобщи директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов пред БНР. Полетите над основната част от страната - София, Пловдив, Черноморието продължават, посочи Стефанов. Предстоят още 1-2 полета в Северна България, най-вече над Велико Търново. По думите му данъчните инспекции се насочват основно към скъпоструващи имоти и техните собственици. Очаква се резултатът от проверките само за Столичната община да бъде в размер на 10 млн. лв приходи.

Таксиметрови шофьори заплашват с протести заради по-високи глоби
в. Дневник

Браншови организации на таксиметрови шофьори ще организират национален протест, ако парламентът одобри рязко завишените санкции, предвидени в промените в Закона за автомобилните превози.

Решението, прието на национална среща във Велико Търново на 24 организации от Асоциацията на таксиметровите превозвачи, беше огласено днес от председателя на асоциацията Сава Колев, цитиран от БТА. В сдружението членуват повече от 25 хил. шофьори от страната, уточнява агенцията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още